Bulevardul Carol I, nr. 20 A, Iași, Romania, 700505
+4 0232 20 10 72
Secretariat: secretariat.bio@uaic.ro Administrație: asf.bio@uaic.ro

Evenimente învățământ preuniversitar și publicul larg

Biologia în parc se adresează publicului larg constituindu-se într-un exercițiu de cunoaștere prin experimentare directă și este organizat de către Facultatea de Biologie de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Grădina Botanică ”Anastasie Fătu” din Iași, în parteneriat cu mai multe organizații nonguvernamentale (Asociația studenților biologi din Iași, Societatea Ornitologică Română/Birdlife Romania, Societatea Micologică din România și Grupul Herpetologic Moldavica). În cadrul acestui eveniment, un colectiv format din cadre didactice, cercetători și studenți voluntari vor desfășura o paletă largă de activități care vor permite publicului participant să experimenteze diverse domenii de investigare a lumii vegetale și animale din jurul nostru.

Prezentarea domeniilor de studiu și cercetare abordate în cadrul comunității noastre academice – activități practice în diverse laboratoare ale facultății, prezentarea unor colecții (Herbarium, Animale nevertebrate și Animale vertebrate), conferințe de popularizare a științelor biologice – participanți: cadre didactice, cercetători și studenți: caracter permanent, în fiecare zi de vineri. Instituțiile de învățământ preuniversitar interesate să organizeze vizite în facultatea noastră își vor anunța intenția și opțiunile pentru anumite activități cu minimum 14 zile înainte. Telefon: 0232 201 072, e-mail: mibuc@uaic.ro.

Parteneriat pentru Zilele Școlii sau alte evenimente ale instituțiilor de învățământ preuniversitar: prezentarea ofertei academice a facultății, foto-expoziții tematice și conferințe de popularizare a științelor biologice la sediul unor instituții de învățământ preuniversitar, la invitația acestora – participanți: membri ai comunității academice din facultate. Lista conferințelor va fi prezentată pe pagina de web a facultății. Instituțiile de învățământ preuniversitar interesate vor putea alege și trimite invitații autorilor acestor conferințe cu minimum 30 de zile înainte. Telefon: 0232 201 072, e-mail: mibuc@uaic.ro.