Bulevardul Carol I, nr. 20 A, Iași, Romania, 700505
+4 0232 20 10 72
Secretariat: secretariat.bio@uaic.ro Administrație: asf.bio@uaic.ro

Proiecte

Creșterea promovabilității studenților biologi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași CPSB-UAIC (Acord de grant nr. 156/SGU/NC/II)

Dragi studenți,

Tranziția de la sistemul de învățământ preuniversitar la cel universitar poate fi provocatoare pentru unii dintre voi, atât în ceea ce privește adaptarea la noul mod de învățare, cât și la realitățiile vieții de student.

Pentru a ușura aceasta tranziție, sunteți încurajați să valorificați oportunitățile oferite de proiectul Facultății de Biologie, cu titlul: “Creșterea promovabilității studenților biologi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – CPSB-UAIC” (Acord de grant nr. 156/SGU/NC/II).

Pentru a înțelege despre ce este vorba în acest proiect, vă rog să urmăriți setul de slide-uri.

Vă puteți exprima opțiunile de participare la proiect, prin formularul de înscriere, până la data de 07.01.2022.

După înscriere, vă vom comunica noi informații privind desfășurarea activităților.

Vă mai anunțăm că pentru studenții din grupul țintă care au participat în anul universitar trecut la acest proiect s-au achiziționat kit-uri cu următorul conținut: rucsac, pelerină de ploaie, binoclu, lupă, determinatoare pentru plante, ciuperci și păsări, memory stick, agenda și pix. O parte dintre aceste kit-uri au fost înmânate studenților participanți la proiect, în cadrul miniconcertului de colinde din acest an.

Vă aștept să vă înscrieți și să participați la activitățile proiectului.

Conf. dr. Naela COSTICĂ
Director de proiect

Tabără de vară la mare! “Biologia în Teren” Aplicații practice pentru studenții naturaliști
Agigea, 29 august–2 septembrie 2022

Dragi studenți,

Celor dornici să trăiască experiențele unui stagiu de practică studențească în mijlocul naturii, vă propunem să participați la o tabără organizată la Stațiunea biologică marină „Prof. dr. Ioan Borcea” de la Agigea, dedicată investigării diversității biologice în raport cu caracteristicile mediului abiotic și impactului antropic.

Cazarea, masa (pe durata a 5 zile) și transportul (de la gara Constanța la Agigea și retur, precum și de la Agigea la Delfinariul Constanța și retur) vor fi asigurate din fondurile proiectului extra curricular al Facultății de Biologie (Biologia în teren – aplicații practice pentru studenți naturaliști), prin finanțare de la Ministerul Educației și cercetării, conform adresei nr. 34196R din 23.02.2022. Atenție!!!! Costurile de deplasare de la localitatea de domiciliu până la Constanța și retur, revin în sarcina participanților!

Numărul de locuri este limitat: 50.

Sunt așteptați mai ales studenți de la UAIC/Biologie care nu au avut practică de teren în planul de învățământ al specializării. Candidații care au finalizat ciclul de licență sau master, nu mai au calitatea oficială de studenți ai UAIC.

Perioada de înscriere on-line: 08.07-31.07.2022, utilizând formularul disponibil aici: https://forms.office.com/r/tkRRaYvxqt

Date de contact: ciprian.manzu@uaic.rocostin_zoo@yahoo.com

Activitățile propuse:

În pachetul de bază (gratuit):

În pachetul suplimentar (contra cost):

Pentru cele doua excursii suplimentare, participarea este opțională, costurile estimate la acest moment fiind de cca. 100 RON de persoană.

Precizam că traseele propuse pot suferi modificări. De asemenea, rețineți faptul că acest cost este orientativ, el depinzând atât de fluctuațiile de preț pentru închirierea mijloacelor de transport, cât și de numărul de persoane participante.

Biodiversitatea ca resursă
Tabără de vară pentru studenții naturaliști și liceeni