Bulevardul Carol I, nr. 20 A, Iași, Romania, 700505
+4 0232 20 10 72
Secretariat: secretariat.bio@uaic.ro Administrație: asf.bio@uaic.ro

Proiecte

Creșterea promovabilității studenților biologi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași CPSB-UAIC (Acord de grant nr. 156/SGU/NC/II)

Dragi studenți,

Tranziția de la sistemul de învățământ preuniversitar la cel universitar poate fi provocatoare pentru unii dintre voi, atât în ceea ce privește adaptarea la noul mod de învățare, cât și la realitățiile vieții de student.

Pentru a ușura aceasta tranziție, sunteți încurajați să valorificați oportunitățile oferite de proiectul Facultății de Biologie, cu titlul: “Creșterea promovabilității studenților biologi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – CPSB-UAIC” (Acord de grant nr. 156/SGU/NC/II).

Pentru a înțelege despre ce este vorba în acest proiect, vă rog să urmăriți setul de slide-uri.

Vă puteți exprima opțiunile de participare la proiect, prin formularul de înscriere, până la data de 07.01.2022.

După înscriere, vă vom comunica noi informații privind desfășurarea activităților.

Vă mai anunțăm că pentru studenții din grupul țintă care au participat în anul universitar trecut la acest proiect s-au achiziționat kit-uri cu următorul conținut: rucsac, pelerină de ploaie, binoclu, lupă, determinatoare pentru plante, ciuperci și păsări, memory stick, agenda și pix. O parte dintre aceste kit-uri au fost înmânate studenților participanți la proiect, în cadrul miniconcertului de colinde din acest an.

Vă aștept să vă înscrieți și să participați la activitățile proiectului.

Conf. dr. Naela COSTICĂ
Director de proiect

Tabără de vară la mare! “Biologia în Teren” Aplicații practice pentru studenții naturaliști
Agigea, 1–6 septembrie 2021

Dragi studenți,

Răspundem dorinței voastre de a avea experiențe de practică și în mijlocul naturii și vă propunem să participați la o tabără gratuită la Stațiunea biologică marină “Prof. dr. Ioan Borcea” de la Agigea, dedicată investigării diversității biologice în raport cu caracteristicile mediului abiotic și impactului antropic.

Cazarea, masa (pe durata a 5 zile) și transportul (de la gara Constanța la Agigea și retur, precum și de la Agigea la Delfinariu – Constanța și retur) vor fi asigurate din fondurile proiectului extracurricular al Facultății de Biologie (Biologia în teren – aplicații practice pentru studenți naturaliști), prin finanțare de la Ministerul Educației și cercetării, conform adresei nr. 4568 din 24.03.2021.

Numărul de locuri este limitat: 50

Sunt așteptați,cu precădere studenți de la UAIC/Biologie care nu au avut practică de teren în planul de învățământ al specializăriii. Candidații care au finalizat ciclul de licență nu mai au calitatea oficială de studenți ai UAIC.

Un număr de 3 cadre didactice dedicate vă vor însoți pe durata celor 5 zile de tabără!

Perioada de înscriere on-line: 10.07.2021 – 31.07.2021  Formular înscriere – SE PRELUNGEȘTE PÂNĂ LA DATA DE 16.08.2021. Înscrierile se fac direct la adresa de mail ciprian.manzu@uaic.ro utilizând șablonul de aici.

Date de contact: ciprian.manzu@uaic.ro; costin_zoo@yahoo.com; cnaela@uaic.ro;

Activitățile propuse:

În pachetul de bază (gratuit):

În pachetul suplimentar (contra cost):

Pentru cele doua excursii suplimentare, participarea este opțională, costurile estimate la acest moment fiind de cca. 80 RON de persoană.

Precizam că traseele propuse pot suferi modificări (în sensul menținerii acelorași obiective, dar cu distribuție diferită pe cele două zile). De asemenea, rețineți faptul că pretul este orientativ, el depinzând atât de fluctuațiile de preț pentru închirierea mijloacelor de transport, cât și de numărul de persoane participante. Atenție!!!! Costurile de deplasare de la localitatea de domiciliu până la Constanta și retur, revin în sarcina participanților!

Biodiversitatea ca resursă
Tabără de vară pentru studenții naturaliști și liceeni