Bulevardul Carol I, nr. 20 A, Iași, Romania, 700505
+4 0232 20 10 72
Secretariat: secretariat.bio@uaic.ro Administrație: asf.bio@uaic.ro

Science camp 2022

Facultatea de Biologie a avut bucuria să participe astăzi la Science Camp, ediția 2022, eveniment organizat de Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Iași.

În cadrul standului facultății noastre elevii și nu numai au avut ocazia să exploreze lumea microscopică cu ajutorul microscopului OpenFlexure realizat de către studenții noștri utilizând tehnologia imprimării 3D. Modelele moleculare 3D au ajutat elevii să își formeze o imagine mai clară a proceselor ce au loc la nivel celular. De asemenea, au pătruns în tainele microbiologiei, admirând arta plăcilor “pictate” cu microorganisme, aflând că bacteriile sunt o parte importantă a vieții de zi cu zi.

Nu în ultimul rând, participanții au experimentat “laboratorul” de teren al morfologiei și fiziologiei vegetale, unde au aflat informații importante despre structurile protectoare ale plantelor și de ce sunt importante măsurătorile în teren.

Mulțumim organizatorilor pentru invitație, cu speranța că vom putea participa și în anul următor! De asemenea, mulțumim colegilor din cadrul laboratoarelor de Biochimie, Microbiologie și Fiziologie vegetală a facultății de Biologie pentru implicare și suport!