Bulevardul Carol I, nr. 20 A, Iași, Romania, 700505
+4 0232 20 10 72
Secretariat: secretariat.bio@uaic.ro Administrație: asf.bio@uaic.ro

Un Stradivarius în școli. Stagiunea în Universități – Concert extraordinar Răzvan Stoica

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Fundația Culturală Gaudium Animae vă invită miercuri, 5 iunie 2024, începând cu ora 12:00, la un concert extraordinar în Aula Magna „Mihai Eminescu”. Violonistul Răzvan Stoica va interpreta pe celebra vioară Stradivarius ex-Ernst din 1729, acompaniat de talentata pianistă Andreea Stoica, lucrări ale unor compozitori emblematici pentru întreaga aventură a muzicii clasice, de la Haydn, Hӓndel, Bach până la Mozart sau Paganini.

Răzvan Stoica, câștigătorul titlului „Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani” în anul 2013, este un adevărat maestru al artei interpretative violonistice, capabil să inspire și să încânte pe oricine are șansa de a-l asculta, motiv pentru care i-a fost oferită vioara Stradivarius „Ex-Ernst”, în anul 2009, în urma câștigării Marelui Premiul al Concursului „Strad Prize” din Salzburg, Austria.

Proiectul „Un Stradivarius în școli. Stagiunea în Universități” face parte din programul “Muzica Inspiră” demarat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

Detalii găsiți pe site-ul UAIC, la adresa: https://www.uaic.ro/event/un-stradivarius-in-scoli-stagiunea-in-universitati-concert-extraordinar-razvan-stoica/