Sponsori

      Finantarea muzeului a cunoscut de-a lungul zbuciumatei sale istorii atāt perioade de luminoasa prosperitate cāt si perioade negre de austeritate.
      Astfel, prin porunca nr. 11 599 din 16-06-1844 „Departamentul din Launtru” aproba ca locul viran ce aprtinea muzeului sa fie utilizat ca piata publica pentru produse agricole. Taxele ce le plateau producatorii fiind utilizate pentru finantarea cheltuielilor Muzeului.
      Īn anul 1872, cānd terenul pietii a fost transformat īn prima Gradina Botanica a Iasului de catre Dimitrie Brāndza, Muzeul era deja subventionat īn īntregime din Vistieria Statului.
      Īn afara sumelor asigurate din bugetul statului si ale veniturilor proprii din taxe Muzeul a beneficiat īn permanenta de donatii ale unor personalitati si institutii, ce au īnteles ca progresul cultural si economic al unei natiunii este dependent si firesc exprimat prin modul īn care functioneaza institutiile de educatie si cultura.
      Dintre acesti oameni de aleasa simtire si cultura pastram vii numele primilor sponsori ai Muzeului, cu totii personalitati de marca ale culturii si istoriei nationale.
                             
     Īn ultimii ani alti entuziasti oameni de suflet au sustinut muzeul īn execitarea misiunii sale educative, completānd resursele, adesea insuficiente, ale celei mai vechi institutii de cultura din Moldova.
      Numele lor, īnscrise īn „Cartea de Onoare” a Muzeului, vor fi amintite cu recunstinta de lungul sir al generatiilor ce vor beneficia īn continuare de serviciile Muzeului de Istorie Naturala din Iasi.


SPONSORI
1999 Viorel Braia, dir. S.C.SUPREM S.A. Materiale si servicii
1999 Eugen Dascalescu, dir. S.C. ADIMET S.A Materiale
1999 Andreiu Catoiu, dir. S.C. TEPRO S.A. Materiale
1999 Gheorghe Cojocaru dir. S.C. FORTUS S.A Materiale
1999 Viorel Dascalescu dir. S.C. ASAM S.A Materiale si servicii
1999 Orhei Constantin dir. S.C. CONEST S.A Materiale
2000 Doina Ailene dir. BANC POST, sucursala Iasi 5 milioane lei
2000 Altetea Sa, Printul Dimitrie Sturdza Sistem calcul, PC
2000 Europrint
2001 Dumitru Virtu dir. Banca Romāna de Dezvoltare, sucursala Iasi 4 milioane lei
2002 Alexandru Gagea, dir. ROMTELECOM , sucursala Iasi Servicii
2002 Tenu director, S.C. I.M.A. S.A. Servicii